BUNGYJUMP FRÅN
VARMLUFTSBALLONG

BUNGYJUMP FRÅN
VARMLUFTSBALLONG

VÄRLDENS HÖGSTA
BUNGY JUMP
-med hisnande utsikt

Glöm allt du hört tidigare om adrenalinkickar. Det här går inte att jämföra med något annat. Du måste helt enkelt prova det för att förstå känslan. Med uthoppshöjder på 250-600 meter* ligger världen bokstavligen framför dina fötter. Eller under. Och det finns bara hos oss!

* Uthoppshöjden bestäms av en rad faktorer såsom vindförhållanden och flygtrafikregler.

Recensioner

Om du inte tror på oss, här är vad några av våra tidigare hoppare tycker i egna ord:

Såhär bokar du en flygning

1. Ange önskade datum vid beställning

Vid beställning anger du de datum du önskar flyga. Ge oss helst så mycket information om möjligt om din tillgänglighet, t.ex.om det är särskilda datum, veckodagar eller period m.m.

2. Vi kontaktar dig 3 dagar innan för uppdatering av vädret

När det återstår cirka 3 dagar till det första datumet du angivit, kontaktar vi dig för en väderuppdatering och uppdaterar dig därefter löpande framtill det aktuella datumet. Om vädret inte skulle tillåta flygning så kommer vi överens om ett nytt datum med samma procedur.

OBS!
Vi rekommenderar dig att kontakta oss cirka 1 vecka innan för att påminna oss. Det kan stundtals vara mycket förfrågan från kunder och en påminnelse säkerställer att vi inte glömmer dig. Ballongflygning är helt enkelt teamwork från början till slut!

3. Vi bokar in dig för ett flygtillfälle

När vi väl konstaterat att vädret funkar för ett aktuellt tillfälle så reserverar vi din plats för flygningen. Samma dag som flygningen är inbokad, återkommer vi på förmiddagen kring kl. 10 med en sista väderuppdatering. Under dagen återkommer vi också med en Google kartnål för samlingsplatsen.

En extremt unik upplevelsepresent

Så du tänker skrämma livet ur någon du älskar med kanske den mest spektakulära upplevelsen som går att hitta? Beställ då ett presentkort vid checkout så skickar vi presentkortet till önskad adress. Vi lovar, gåvan lämnar ingen oberörd. Frågan är bara om mottagaren vågar…

Här flyger vi

Vi erbjuder ballongflygning främst i Västerås och Enköping från maj till oktober.
Beroende på vädret kan säsongen öppna och stänga både tidigare eller senare.

Säkerhet i världsklass

Säkerhet är ett av våra kärnvärden och en given aspekt i vår långsiktiga strategi att erbjuda våra kunder några av de häftigaste upplevelserna som finns att ta del av i världen.
Vi har lagt särskilt stor vikt i redundans i vårt säkerhetssystem kring kritiska komponenter såsom våra bungysnoddar och kopplingspunkter.
Regelbundna och återkommande träningsprogram för vår personal, samt utveckling av vårt säkerhetssystem är andra åtgärder som vi vidtar för att upprätthålla högsta säkerhet i alla våra upplevelseprodukter.

Vi följer Trygg E-handels krav

Vi följer Trygg E-handels krav vid e-handel. Din kundnöjdhet är viktig för oss. Det innebär bland annat att vi erbjuder:

  • 2 års giltighetstid
  • 2 veckors ångerrätt – 100% återbetalning*

  • Snabb kundservice, vi svarar inom 48 timmar. Under vår säsong är vi även anträffbara per telefon alla dagar mellan 10.00-20.00
  • Flera betallösningar

*Gäller inte för köpet av det fysiska presentkortet

Rädd för höjder? Läs detta innan du beställer ett hopp

Bungy Jump från luftballong är precis så extremt som det låter. Det är väldigt lätt att få svindel och bli översköljd av tankar som hindrar dig från att faktiskt genomföra hoppet.

Det går givetvis inte att garantera sig själv i förväg att våga ta steget ut, men det hjälper att förbereda sig mentalt inför alla känslor som är förenade med stunden. Om du undrar huruvida det finns de som inte vågat hoppa när man väl stått på korgkanten, så är svaret ja, men antalet är faktiskt försvinnande litet.

Alla kan genomföra hoppet med lite vilja och beslutsamhet, och en mental förberedelse hjälper dig en bra bit på vägen. Men det skadar inte att tänka igenom ditt beslut en extra gång innan du beställer ett hopp.

Flygtid. Normalt 1 timme men kan vara lite längre eller
kortare

Total längd. 4-5 timmar och inkluderar:
– Pilotens säkerhetsgenomgång
– Hantering av ballong före och efter flygning
– Flygning
– Fika/Skålning efter landning
– Återresa till samlingplats

Åldersgräns. Minimum 15 år. Hoppare under 18 år behöver
uppvisa målsmans intyg.

Viktbegränsningar. 50-125 kg

Klädsel. Bekväma och slitstarka. Platta skor som kan dras åt. Varma kläder vid behov.

Bungy Jump är förenat med hög acceleration, höga g-krafter, häftiga ryck och ögonblick där man hänger upp- och ner. Vissa åkommor kan utlösas eller förvärras i samband med Bungy Jump.
Dessa åkommor innefattar men är inte begränsade till:

– Hjärtfel
– Stressrelaterade sjukdomar
– Rygg- och nackrelaterade skador
– Högt/lågt blodtryck
– Epilepsi
– Förhöjt ögontryck
– Fraktur/urledsvridning
– Panik-/ångestattacker
– Nyligen inträffad stukning/muskelskada
– Benskörhet
– Diabetes

Vi rekommenderar dig som är osäker på ditt hälsotillstånd att rådgöra med läkare innan du bokar ett Bungy Jump. Hopparen ansvarar själv för sitt kroppsliga tillstånd och skall inte hoppa vid tveksamheter kring egen hälsa.

Av säkerhetsskäl tillåter vi inte Bungy Jump vid graviditet oavsett stadie. Om graviditet inträffar efter att du beställt Bungy Jump, kontakta oss så förlänger vi din biljett med 1 säsong.

1. Kan mina kompisar följa med i ballongen och se mig hoppa?
Flygningarna med Bungy Jump är framförallt reserverade för kunder som ska hoppa, men i mån av plats kan det gå att
ordna. Passagerarna måste köpa biljett för ballongflygning. Om ni tillhör en större grupp är det bättre att kontakta oss för
separat bokning av flygning.

2. Kan jag hoppa tandem med en kompis?
Det enkla svaret är nej. Vi vill kunna bibehålla god säkerhetsmarginal i samband med hoppning under flygning.

3. Erbjuder ni fotografering/filmning av hoppen?
Inte för tillfället, MEN, alla passagerare ombord brukar hjälpa varandra för att filma och fotografera hoppen. Så oroa dig inte, på ett eller annat sätt kommer du att kunna föreviga ditt hopp!

4. Hur kommer jag upp till ballongkorgen efter hoppet?
Du kommer firas upp igen. Passa på att njuta av utsikten när du hänger fritt 100 meter under ballongen!

5. Finns det några vikt- och åldersbegränsningar?
Ja, minst 15 år och 50-125 kg. Den övre åldersgränsen bestäms snarare av ditt fysiska status. Vänligen läs om hälsoanvisningarna för Bungy Jump och ballongflygning.

6. Hur vet jag om jag är fysiskt lämplig för Bungy Jump från er luftballong?
Vänligen läs om hälsoanvisningarna för Bungy Jump och ballongflygning.

7. Vi vill överraska vår kompis på svensexa och vill boka hoppning för ett specifikt datum. Går det?
Tyvärr är ballongflygning ytterst beroende av lämpligt väder. Då förutsättningarna kan ändras från en dag till annan, blir det omöjligt att på förhand veta om hur det blir.
Om du trots allt önskar boka ett datum så, se till att ha en backup-plan

8. Jag köpte en biljett till mig själv, men om jag ångrar mig, kan jag då ge bort min biljett till någon annan?
Ja, fram till dess att du bokar in en specifik dag för flygning (vilket normalt inträffar ett par dagar innan flygdagen) så kan biljetten överlåtas till någon annan.

9. Hur långt i förväg brukar ni boka in en flygning?
Normalt brukar väderprognoserna stämma till 80% cirka 3 dagar innan tilltänkt flygdag. Det är med andra ord den framförhållningen som är aktuell vid ballongflygning. Men prognoser kan också försämras ju närmare flygdagen vi kommer. Det gäller att ha en flexibel inställning till när flygningen blir av och att man kanske måste göra flera försök innan flygningen blir av.

Ditt största äventyr!

Boka din upplevelse!